A teremtő szószóló
2015. április 29. írta: Zsuzsiblog

A teremtő szószóló

       A magyar nyelv odaadó híve vagyok, ez tagadhatatlan. Amikor valaki arra használja, amire való: teremtésre, akkor örül a szívem. Kifejezetten boldog pedig akkor vagyok, ha ezt úgy teszi nyilvánosság előtt, hogy tömegeket mozgat meg vele. Természetesen és feltétlenül pozitív irányban.

fb_img_1430305396159.jpg

     Pár évtizede még a költészet volt az az eszköz, amivel talán a leghatékonyabban elért a "néphez" az üzenet, a nagy álmodók és lázadók gondolatai. Manapság a zene (a pop zene, a populáris, vagy népszerű zene) ez az út.

Sosem hallgattam, de mindig nagyra becsültem Kovács Ákos munkásságát, az általa használt, és éltetett csodálatos szókincs, és szóképek miatt. Valahogy mégsem az én műfajom. A ma számomra ilyen téren legtöbbet adó művész Rizner Dénes, Deniz. Ákos olyan nekem, mint a maga korában Arany János lehetett, Deniz pedig inkább Petőfi. :) A nép hangja.

28873_20150429194432735.jpg

     Az első dal, amit megismertem - és talán mindenki - az az Egyetlen volt. A különböző médiában hozott szabályoknak köszönhetően egyre több magyar zene szólt a rádiókban, így ez is egyre többször. Épp az első olyan rendezvényt szerveztük, ami arról szólt, hogy higgy magadban, ne engedd befolyásolni magad a negatív média, vagy a károgó környezeted által, és azzá válhatsz, aki akarsz. Meghívtuk Denizt, hogy adja elő a közönségünknek ezt a számot, de hamarabb érkezett, így beült hallgatni az előadásokat. Ezután kiállva a színpadra nem reppelt, hanem őszinte meglepettségét tárta elénk, mivel ekkor döbbent rá, hogy mi és a fellépőink pont arról beszélünk, amiről ő reppel. Ekkor ismertük meg egymást, több mint két éve. Jó érzés, hogy a 10 éves születésnapi koncertjén a minap odalépett hozzánk köszönni. Még mindig ugyanaz a srác, aki volt, aki csak szeretné elmondani, ami benne van, ami mozgatja, és hogy hogyan látja a világot.
900.jpg

    Elképesztő érzés volt a szülinapi koncerten állni a tömeg közepén, amelyik a dübörgő zenét túlharsogva azt kántálta, hogy "a csoda ott él benned és bennem".

Felemelő érzés, hogy ott mi, együtt, akkor mind azt gondoljuk, hogy ez így van, ha csak a dal erejéig is. Úgy érzem, ez a megoldás Magyarország számára, ha egyszerre több száz fiatal, köztük gyerekek és idősebbek is, hisznek magukban, az erejükben, a jövőben, és a jóban. Bízom abban, hogy ezt ilyenkor haza is viszik, és nehéz helyzetekben eszükbe villan az odavágó gondolat.

fb_img_1430301409356_20150429142301991.jpg

Hálás vagyok, hogy Deniz megfogalmazta ezt nekünk, olyan zenei kísérettel, amely kéretlenül is benne ragad a fülünkben.

A magyar nyelvnek az az egyik csodája, hogy képeket alkothatunk szavakkal. Képeket, melyek erős és pozitív érzelmeket ölelnek szorosan. Az elszánt küzdelem, a határozott, tiszta jószándékú tettvágy és némi útmutatás szűrődik ki nekem Deniz sorai közül. Végig sem gondolod, de már érzed is, mikor hallod a szépen összekapcsolt szavakat. Végtelenül örülök, hogy ekkora erőt közvetítenek a zenéi.

 

bduvabmcyaatvlt_20150429121649712.jpg

Alázattal, osztja meg bárkivel gondolatait. Szeretni való és tehetséges fiatalember. A szavai által teremtett világ olyan, amiben szívesen élnék, ezért is örülök annak, hogy szószóló lett belőle, a nép hangja, ami egyre hangosabban szól. Kívánom, hogy ilyen szépen íveljen az élete a céljai felé, ahogyan eddig is, és ezzel emeljen tovább minket is. :) 

deniz_1_20150429154353251.jpg

 



Szeretettel: Zsuzsi

A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanosladika.blog.hu/api/trackback/id/tr377392092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása